Is er een hemel voor autisten?

'Ben je boos op God omdat je autisme hebt?’
'Is er aandacht voor binnen je kerk?’
'Denk je dat God autisme kan genezen?’

Geen vraag wordt geschuwd in dit boek met persoonlijke verhalen over mensen met autisme en hun geloof.  Daarnaast bezocht ik activiteiten rond dit thema. Zo organiseert een kerk prikkelarme kerkdiensten speciaal voor deze doelgroep.

Ook christelijke professionals komen aan het woord over werken met mensen met autisme. Praat je met hen over je geloof wanneer je niet voor een christelijke organisatie werkt?
Bid je voor collega’s en cliënten?

De mensen in dit boek komen uit allerlei verschillende kerkgenootschappen maar delen hun geloof in God en hun band met autisme. Of ze het nu zelf hebben of met hen werken.

Uitgeverij KokBoekencentrum
Overal verkrijgbaar voor €17,50

Autisten liegen niet


autisten liegen niet autisme jongeren

Autisten liegen niet is een eerlijk boek waarin jongeren met autisme gevolgd worden in hun dagelijks leven. Ze gaan naar school, naar hun werk en zijn druk bezig met eigen interesses. Sommige dingen zijn minder vanzelfsprekend, maar hun hoop en dromen zijn net als die van miljoenen anderen tussen de veertien en twintig jaar. Gesprekken met hun ouders laten de gang van kind naar volwassene op intense wijze zien. Vanuit de eerste kennismaking met het woord 'autisme' tot bezig gaan met zelfstandig wonen en werken.
Dat dit niet allemaal zonder slag of stoot gaat wordt hierin heel duidelijk. Maar ze vertellen ook over moeilijkheden die zijn overwonnen en laten zien wat voor geweldige jonge mensen hun kinderen zijn.

Uitgeverij KokBoekencentrum
Overal verkrijgbaar  voor €17,50


Autisteneiland 

autisteneiland autisme opname kliniek Lorna Wing

Het leven met autisme is verre van makkelijk. Dat geldt voor de omgeving, maar ook voor degene die autisme heeft. Daar weet Alianna Dijkstra alles van. Zij besloot zich te laten opnemen in Nederlands eerste autismekliniek voor volwassenen. 
In Autisteneiland vertelt zij met humor over haar ervaringen in de kliniek. Indrukwekkend maar ook luchtig, ondersteund met cartoons van Willeke Brouwer.
Autisteneiland is interessant voor wie nog niet zo bekend is met autisme en een eyeopener voor wie met patiënten werkt of een familielid heeft met autisme.

Uitgeverij KokBoekencentrum